ANNOUNCEMENT

ANNOUNCEMENT
Anjung Serambi akan berehat seketika atas dasar kesihatan.. Semua tempahan akan dibatalkan untuk sementara waktu. Segala pertanyaan sila emailkan ke :anjungserambi06@gmail.com. Kami akan mengumumkan bila tempahan akan diterima kembali... Minta maaf jikalau ada kesulitan.

Wednesday, June 30, 2010

Kuih raya...mari..marii

Hari Raya Aidilfitri akan tiba tidak lama lagi,, jom tengok sebahagian dari cookies2 yang kami tawarkan...Tentu sedap... ^.^ ....


P/S: Ibu,, sue nk jadi dealer di KL yaaa...mcm tahun lepas..heheh

Kelas baking cream puff, karipap dan eclairs....

Tarikh : 12/06/2010, Hari : Ahad...

Mari membuat kuih bersama
Cikgu = Cik Siti
Pelajar = Abg Mail dan Cik Lin...
Jom lihat telatah mereka.....(:
Cikgu menunjuk cara2 membuat..membancuh..menimbang...
Jangan segan silu tuk bertanya...
Wahhh,,abg Mail tunjuk baking skill yerrkk....
Gambar atas sekali tengah isi adunan dalam pipping beg...
Sebelahnye pulak tengah wat ├ęclairs...
pastu yg kt bawah tu tengah fokus taruk butter tuk wat karipap ...
dan yg last sekali tuu dia tengah wat puff tuk cream puff....
Haaa,,,kak Lin pun tak melepaskan peluang tuk menunjukkan skillnya...
wahhh,,seriousnya buat ├ęclairs...lepas wat eclairs diorg belajar buat karipap pulak... tuuu dier tengah meratakan butter tuk pastry karipap...jangan kedekut2 yeee letak inti karipap tuuu..hehehe....gambar yang terakhir tuu,,dier tengah membuat pastry puff...
Haaa,,,tengok nie,,, fokusye mereka...
abg mail,,mcm pro laaa yg kt dalam majalah yg abg mail tunjuk tuuuu...hehehe
Ini lah hasilnya puff... gemuk2 semua...(:

* Tue jee gambar2 yang ada,, yang sempat tukang kamera snap... hehe,, arap semua enjoy membace....:)

Wedding cake


Kek pertunangan Zaini dan elena

Hadi and alin engagement


Kek kahwin fondant...

3tier wedding cake....

Fancy cookies..(:






Cantiknye cookies2 nie..... warna warni.... ^.^

Birthday cake's


Birthday cake's

Chocolate moist cake..... sedapppp..... (:

Birthday cake's

Saya suka tengok kek nie... sebab warna krim kek nie sama dengan warna bulu merak... ^.^

Wednesday, June 23, 2010

Marbel cake

Dri dekat..wowwww...cantik menarik tertarik..
Da bomb....(:

Teacher day cake...

Football season...


Bola..bola..bola...Sapa yang fanatik bola,, mmg patut kasi kek nie...
mesti diorg tersenyum sampai telinga...hehehe

Kek kahwin fondant...





Muffins....





Fondant Cupcakes

WOWWWW Cantiknyeeeeee.....hehe syg nk mkn nie...

Fancy cookies update








Seronok tengok biskut yang warna warni....menceriakan hari anda..hehehe

Tuesday, June 22, 2010

Chocolate..yummm..yummm

Home made chocolate...sedapppp...
My favourite chocolate susu and chocolate blueberry...nyummm....nyummmm

P/s: Ibu,,lik jb nnti sue nak belajar wat chocolate lagi eaaaa....This time sue wat sume..
Nak tunjuk skill nie...hehe (^.^)

Tahniah diatas kejayaan anda..hehe

Nie lah adik2 cun yang menyertai kelas fun baking - fancy cookies
1.Aisya 2.Massara 3.Amirah Afiqah 4.Huda
5.Putri 6.Sabrina 7.Amirah
8.Mira 9.Fatin & 10.Enot
Nie lah hasilnya...Lawa2 kan....

* Nombor2 dlm gmbr diatas bkn memberi maksud mereka yang terbaik...
Tapi semua yang hadir disini adalah yang terbaik...and winner... (: Tahniahh..tahniahhh.....

Im Sorry Ibu...

I'm so sorry ibu,,for not updating your blog...
Sue been busy for this few weeks...
Kerja daa bertambah sbb dah tukar new management....Sume nak cepat..
Tak sempat nk edit gmbr..xsempat nk update blog....
But most importantly,,I'm sooooo sorry sebab tak call ibu....
Jangan risau,, sue update hari ni jugak.....
Just ignore the work load....
janji tetap janjiii kan..... (:

*Diharapkan bersabar kepada mereka2 yang bace blog nie....Blog akan diupdate sebentar lagi....
Minta maaf kerana terpaksa menunggu....


Friday, June 11, 2010

Fancy Cookies Classes

Inilah hasilnya...Cantikkan...
Walaupun first time buat,, mereka kreatif bermain dgn imaginasi mereka...
Peserta2 yang hadir, Kiri - Kanan.
Amirah, Enot & Fatin
No.1 - Putri bercita2 nak jadi chef bila besar nnti ,
No.2 - Amirah & No.4 - Amirah Afiqah.. (They are sisters.. ^.^)
Walaupun mereka masih kecil,, tp tgk laaa mereka begitu bersemangat menyiapkan fancy cookies mereka ...
No.3 - Enot si cantik manis
Amboi2...khusyuknya mkn...tntu sedap hidangan tengahari tuh...
Sabrina & Massara sdg sbuk mencari info di internet
Sume fokus tuhhh...
L-R: Aisya,Sabrina,Massara,Putri,Amirah & Enot....
Wahhh,,seronoknye mereka sbb dpt buat icing...
Amirah Afiqah,Mira & Amirah....
Semangatnye membancuh royal icing
Focus mendengar penjelasan

Proses menerap cookies...
Masing2 dgn snyuman yg manis2... tntu cookies pun sdap2...:)
Teliti mendengar penjelasan cikgu...